contact@telashes.ro

DAUNEAZA SAU NU EXTENSIILE DE GENE
TElashes - DAUNEAZA SAU NU EXTENSIILE DE GENE

DAUNEAZA SAU NU EXTENSIILE DE GENE

Dauneaza sau nu extensiile de gene? Pot afecta sănătatea genele naturale sau a ochilor?


Cel mai important aspect în meseria mea de lash artist este sanatatea genelor naturale si a ochilor. Frumusetea inseamna in primul rand sanatate.
Si ca sa va răspund la întrebările de mai sus răspunsul este : si da si nu.

- un aspect de maxima importanta este tehnica de lucru a lash artistului si etica profesiona. Daca tehnica este incorecta (cantitate prea mare de adeziv, aplicarea incorecta a extensiei pe geana naturala, alegerea necorespunzaroare a lungimilor extensiilor sau a grosimilor, lipirea unei extensii pe mai multe fire naturale sau lipirea extensiilor intre ele) poate crea disconfort, clienta sa se frece la ochi sau sa lacrimeze si astfel sa fie afectate genele naturale sau sa pice extensiile de gene mai repede. Tehnica mea de lucru este exemplara si garantez ca pe primul loc este calitatea tehnica a lucrării. De acea procedura dureaza la mine 2h 30 sau chiar 3h.

- chiar daca tehnica de aplicare este corecta, totuși pot fii cazuri de disonfort, daca ochii sunt foarte sensibili ( sindromul ochiului uscat). In acest caz se recomanda lacrimi artificiale/ picaturi de ochi. Lacrimarea ochilor in primele 24 de h poate afecta rezistenta extensiilor

- daca dormiti pe burta este bine sa va faceti programare la gene dimineta, pentru a avea timp necesar ca adezivul sa se usuce pana seara. Este vitala respectarea specificatiilor de ingrijire a extensiilor de gene, pentru sanatatea genelor naturale, a ochilor dar si pentru o rezistenta maxima a lucrarii.

- in caz de conjunctivita, blefarie sau alte boli oculare trebuie rezolvata problema inainte de a va aplica extensii de gene

- sterilizarea instrumentelor este un aspect de maxima importanta și ii acord o atenție deosebita.

- alergia la adeziv. Aceasta se manifesta și dacă schimbați adezivul. Uneori ea poate sa dispară dupa o perioada. La salonul TElashes puteti sa veniti sa faceti un test de alergie gratuit. Alergia determita inflamarea pleoapei. Se recomanda administrarea de antialegic si apelare la tehnician pentru a indeparta extensiile cu o soluție speciala. Daca trageți de extensii, va frecați la ochi puternic, poate afecta serios genele naturale dar si rezistenta extensiilor de gene.

Se poate dezvolta alergie la adeziv, si acest lucru se manifesta la maxim 24 h de aplicare, de cele mai multe ori de la pigmentul din adeziv. Acest aspect se poate intampla daca esti o persoana predispusa la alergii, care a mai dezolvat alergii si la alte substante in trecut. 

Exista riscul sa dezvolti alergie si de la tehnica incorecta a tehnicialui sau de la o igiena precare. Daca genele nu sunt curatate cu produse dedicate ( la salon gasiti produse de curatare pentru extensiile de gene si pentru genele laminate) sau cu lotiune micelara fara ulei , exista riscul de aparitie a sensibilitatii la adeziv sau alergie. In general poate sa apara dupa o perioada si de cativa ani. Schimbarile hormonale, stresul puternic slabesc sistemul imunitar si pot duce la instalarea alegiei la adeziv, pach sau primer. Alergia presupune inflamaea pleoapei.

Inrosirea ochilor in urma procedurii de aplicare de extensii de gene este alt aspect decat alergia. Aceasta se poate intampla din mai mult motive : tremuratul continuu al ochilor in timpul aplicarii, aplicarea benzii sau a pach-ului prea aproape de ochi, lumina prea prea puaternica pentru clienta, ochi foarte sensibili, tehnica de lucru gresita a stilistului. 

Toate aceste aspecte am invatat sa le controlez de-a lungul anilor. Experienta, dar si emtatia si dorinta de a oferi un serviciu de calitate, m-a determinat sa gasesc solutie la aceste situatii. Datorita unei comunicari reusite cu cliente am rezoltat aceste aspecte. Cursurile mele de dezvoltate personala si dorinta mea de a evolua ca si om dar si profesional, m-a facut sa gasesc solutii in loc sa ma blochez. 

Exceptând aceste situații foarte rare și alături de o tehnica corecta de lucru și etica profesionala extensiile de gene nu dauneaza genelor naturale.

Inainte de fiecare procedura ma asigur ca am explicat clientei care este lungimea si grosimea optima pentru sanatatea genelor ei. Daca genele naturale sunt scurte si clienta solicita si volum mare si lungime, atunci nu numai ca exista riscul ca extensiile sa nu reziste, ci in timp sa afecteze si genele naturale. De asemenea si daca extensiile de gene sunt groase.

De aceea aleg sa nu utilizez extensii groase sau prea lungi, daca genele naturale ale clientei nu permit acest lucru. Pot sa afirm ca am cliente care isi aplica de ani de zile extensii de gene la salonul meu si genele lor naturale sunt intacte. Chiar daca genele naturale se regenereaza, asta nu insemna ca este bine sa le degradam prin volume si lungimi exagerate a extensiilor. Echilibru este cuvantul cheie pentru frumusetea estetica dar si pentru sanatate.

Ar putea fi un cadru apropiat cu 1 persoană


Inscrie-te la curs
Nume
Telefon
Perioada dorita (din data .. pana in data ...)
Experienta
si

galerie

cursuri